Gemeente Gemeente Kaprijke

Gevarieerde Open Monumentendag 2019 in het verschiet in en rond Galerie Stadhuis

Gepubliceerd op 08 april 2019
Kaprijke zet in 2019 op Open Monumentendag nog eens expliciet de parel aan de kroon, het oude stadhuis, en omgeving in de kijker. Uitzonderlijk zal ook de zolder te bezoeken zijn (nog onder voorbehoud). De omgeving, dat is: kerk, kerkhof en even verderop: kalkbranderij en Paardenmarkt.

Je kan een kijkje nemen in de gevangenis van het stadhuis of op zolder naar Marc Dauwe gaan luisteren voor een gidsbeurt van 14.00 uur tot 15.30 uur (toegang zolder nog onder voorbehoud). Open Monumentendag wordt ook aangegrepen om een van onze zoniet dé grootste Kaprijkse beeldende kunstenaar ooit te belichten in het kader van het project Meetjeslandse Meesters van Comeet: Gaston De Mey. Zijn werk krijgt een passende plaats in Galerie Stadhuis.

Ook de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk en omliggend kerkhof zijn te bezichtigen, en even verderop kunt u op gezette tijden terecht in de woning van Marc Dauwe: om 10.00 uur en om 17.00 uur om er even rond te dwalen als een piraat in een 17de-eeuws scheepswrak en kennis te maken met heel vreemde scheepsgebruiken, om 11.00 uur en om 18.00 uur voor een rondleiding tussen meer dan 100 bizarre eeuwenoude Congolese attributen. Kom op tijd, want de rondleidingen zijn telkens voor maximum 20 personen.

Op wandelafstand op de Paardenmarkt gaan op Open Monumentendag de jaarlijkse en drukbezochte Paardenmarktfeesten door, met o.a. trekwedstrijden met authentieke boerenpaarden en een boekenverkoop voor het goede doel.

 

 

Open Monumentendag gaat elk jaar door de tweede zondag van september doorlopend van

10.00 tot 18.00 uur. Dit jaar is dat 8 september 2019. De toegang is gratis.