Gemeente Gemeente Kaprijke

1DagNiet wordt BeSafe@home

Gepubliceerd op 14 oktober 2021
1DagNiet wordt uitgebreid en maakt plaats voor de sensibiliseringscampagne BeSafe@home voor de strijd tegen elke vorm van diefstal: inbraak, diefstal met list, fietsdiefstal, gauwdiefstal, diefstal in auto's, diefstal van gegevens op smartphones, cybercriminaliteit.

Het doel van deze actie is burgers aan te moedigen om na te denken over datgene wat ze zelf kunnen doen om deze fenomenen aan te pakken. Met dit initiatief wil men de burgers bewustmaken van hun eigen preventierol in de strijd tegen diefstal en een springplank bieden voor de initiatieven die ontwikkeld worden door de politie en de gemeentelijke preventiediensten.

BeSafe@home–campagne 18 tot 24 oktober 2021

De BeSafe@home-campagne, tussen 18 en 24 oktober 2021, zal in de eerste plaats op inbraakpreventie gefocust zijn. Daarbij wordt opnieuw gebruik gemaakt van de overgang naar het winteruur om de burgers zo goed mogelijk te sensibiliseren. 

De campagne besteedt in het bijzonder aandacht aan de functie van diefstalpreventieadviseur. Deze helpt je bij het beveiligen van jouw woning. Het gaat om een politieagent of een gemeenteambtenaar die specifiek is opgeleid voor de preventie van diefstal. Hij brengt een gratis bezoek aan je woning en onderzoekt samen met jou de zwakke punten van je woning.

Waarom een beroep doen op een diefstalpreventieadviseur ?

  • Het is gratis
  • Hij geeft advies op maat
  • Hij geeft neutraal en objectief advies
  • Zijn aanbevelingen zijn niet bindend.

Maak een afspraak met jouw diefstalpreventieadviseur op de website www.diefstalpreventieadviseur.be